Van zoon of dochter naar zaakvoerder van het familiebedrijf

Wat is het?
Het is een persoonlijk en professioneel groeitraject voor de familiale opvolger op zoek naar een onafhankelijke blik, een vertrouwenspersoon en een veilige omgeving om te evolueren naar zaakvoerder van het familiebedrijf.

Tijdens dit traject ontwikkel je samen met een kleine groep van gelijkgestemden (max 8 deelnemers), de persoonlijke en professionele uitdagingen van de familiale opvolgers tot een sterke visie voor de toekomst voor jezelf in het familiesysteem en voor het bedrijf. Je leert deze visie te vertalen naar concrete stappen en acties binnen je familiesysteem en in het bedrijf zodat je samen als ‘partners’ actief kan zijn in de zaak met de juiste focus op groei, rendement, de klanten en het personeel én het samenzijn aan de familietafel, harmonieus en vrij van spanningen blijft.

Het traject bestaat uit een reeks inhoudelijke modules, gebaseerd op het Coach and Transform governance model aangevuld met persoonlijke coaching sessies om het geleerde ook te verankeren naar concrete acties en resultaten in je dagelijkse bedrijfsvoering

Wat je leert tijdens dit traject:

Opvolger zijn in het familiebedrijf als ‘zoon of dochter van’ brengt heel wat uitdagingen en spanningsvelden met zich mee. Tijdens dit traject leer je:

  • Wat jouw ‘plek’ is in het familiesysteem én in het familiebedrijf en welk effect die heeft op jou als persoon én in jouw rol als zaakvoerder. Wil je de rol als zaakvoerder écht of is het vooral omdat het bij jouw ‘plek’ hoort, onder druk van, etc… Hoe vul je die rol van zaakvoerder in?
  • Om te gaan met de verschillende ‘petten’ die je draagt als familiale opvolger aan de vergadertafel op het werk en zondagochtend aan de ontbijttafel.
  • De emotionele verzwaring (conflictvermijdend of erg conflictueus) van de communicatie omwille van de verstrengeling van de familiale en zakelijke belangen, aan te pakken door het maken van de juiste afspraken (familiecharter), het installeren van de juiste kaders om ‘conflicten’ te bespreken (van de familietafel naar een RVB of een familieraad, etc…) en jezelf als ‘leider’ te ontwikkelen.
  • Te handelen vanuit jouw ‘innerlijk kompas’ en de spanningen (vader ziet het anders, organisatie zit in weerstand tegen de veranderingen, etc…) die dit met zich meebrengt te ‘reguleren’ zodat je het volledig potentieel van jezelf én je organisatie kan realiseren.
  • Een visie, missie en strategie te ontwikkelen, bouwend op de sterktes van het verleden én tegelijkertijd transformerend naar een organisatie ‘fit for future’. Je leert deze missie en visie te vertalen naar een strategisch plan met duidelijke KPI’s.
  • Jouw organisatie te professionaliseren zonder de sterktes van het familiale karakter te verliezen
  • Welke jouw preferente leiderschapsstijl is en of die helpend is voor de strategische uitdaging waar de organisatie voor staat. Je leert flexibiliteit ontwikkelen in je leiderschapsstijl naar gelang de context en de behoefte.

Datum

09 sep 2021
Expired!

Tijd

09:00 - 17:00

More Info

Inschrijven

Locatie

Vergaderzaal
Steenweg 12, 3200 Aarschot
Inschrijven